(3 עוגות)
לבצק:
4 כוסות (550 גרם) קמח שמרים חצי מזמן התפיחה
1/3 כוס+ כף (80 גרם) סוכר
¼ כפית מלח
2 ביצים
2 כפות שמן
1 כפית תמצית וניל
¾ כוס (180 מ"ל) חלב
100 גרם חמאה רכה
למלית:
350 גרם קרם נוגט
100 גרם אגוז מלך טחון
1 כפית שטוחה קינמון
לציפוי:
1 ביצה
35 גרם אגוז לוז מסוכר (ברס)
¾ כוס (180 מ"ל) מים
1 כוס (200 גרם) סוכר
הכנת הבצק:
1. מערבלים במערבל חשמלי עם וו לישה את כל חומרי הבצק פרט לחמאה לבצק אחיד.
2. מוסיפים חמאה רכה בהדרגה תוך לישה להטמעה ולשים 7 דקות נוספות לבצק אלסטי ורך שנפרד מדפנות הקערה.
3. מעצבים לכדור, מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
הכנת המלית:
1. מערבבים יחד את חומרי המלית.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, מרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות, למלבן בצקדק בגודל של כ-40×25 ס"מ.
3. מורחים בשכבה דקה של מלית ומגלגלים מהצד הרחב לרולדה הדוקה.
4. מניחים במרווחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-15 דקות לתפיחה קלה בלבד.
5. מברישים את הרולדות בביצה טרופה. גוזרים בבצק חתכים עמוקים בעזרת מספריים חדות ונקיות בצורה אלכסונית.
6. מזיזים את הפרוסות פעם לימין ופעם לשמאל לסירוגין, לקבלת צורת שיבולת.
7. מפזרים מעל אגוזי לוז מסוכרים ואופים 20 דקות עד לקבלת גוון זהוב-שחום.
הכנת הציפוי:
1. מרתיחים בסיר קטן מים וסוכר, מבשלים 2 דקות נוספות ומכבים להבה.
2. מברישים את העוגוגת היטב בסירופ מיד כשיוצאות מהתנור. מצננים מעט ומגישים.
טיפ!
לגירסת פרווה ניתן להמיר את החלב במתכון במים, ואת החמאה בשמן.