לבצק:
4 יחידות ביצים מידה L
½ כוס (100 גרם) סוכר
¾ כוס (100 גרם) קמח תופח
קורט מלח
1 כף (10 מ"ל) שמן
1 כפית תמצית בטעם וניל
לקצפת וניל פירות:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף פודינג בטעם וניל צרפתי
מומלץ כ- 150 גרם לעוגה פירות העונה לבחירתכם
הכנת הרולדה:
1. מחממים תנור לחום 200 מעלות.
2. מקציפים את הביצים עם הסוכר, המלח ותמצית וניל לקציפה, יציבה ובהירה כ 7-8 דקות.
3. מוסיפים קמח תופח תוך כדי ערבול במהירות איטית, לבסוף מוסיפים את השמן.
4. בעזרת מרית, בתנועות קיפול מהירות ומעטות, יוצרים תערובת אחידה, אותה משטחים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
5. אופים כ- 7 דקות עד להזהבה קלה.
הכנת הקצפת:
6. מקציפים שמנת מתוקה ופודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה, מורחים את הקצפת על גבי הרולדה האפויה (משאירים מעט רולדה למריחה על גבי הרולדה)
7. מפזרים את הפירות ומגלגלים לצורת רולדה, מורחים מסביב שכבה דקה של קצפת ומקפיאים כשעתיים- שלוש.
טיפ!
רולדת מוקה: מחליפים 2 כפות קמח תופח ב- 2 כפות קקאו, ובקצפת מחליפים את הפודינג וניל בכפית נס קפה נמס.
ציפוי שוקולד: מביאים לרתיחה חצי כוס שמנת מתוקה ויוצקים בקערה עם 150 גרם נטיפי שוקולד מריר מעולה 48% maimons ממתינים כדקה ומערבבים עד לתערובת אחידה, מצננים לטמפ' החדר ויוצקים על העוגה.