(ל-2 רולדות)
לרולדה:
4 ביצים "L"
1 כוס (100 גרם) סוכר
¾ כוס (100 גרם) קמח לבן רב תכליתי
½ כפית אבקת אפייה
קורט מלח
כף שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל
לקצפת וניל:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
250 גרם גבינה 9% רכה
2 כפות סוכר
2 כפות פודינג בטעם וניל צרפתי
1 סלסלת דובדבנים מגולענים וחצויים לשניים
לקישוט:
אבקת סוכר פטנט
או
ציפוי לבן:
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן מומס
1 כפית צבע מאכל לבן (ניתן לרכוש בחנויות אפייה מתמחות)
הכנת הרולדה :
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. בקערת מיקסר מקציפים ביצים, סוכר, מלח ותמצית וניל לקציפה יציבה ובהירה כ-7-8 דקות.
3. מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה תוך כדי ערבול במהירות איטית. מוסיפים את השמן.
4. בעזרת מרית, בתנועות קיפול מהירות ומעטות , יוצרים תערובת אחידה.
5. משטחים את התערובת על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה כ- 7 דקות עד להזהבה.
הכנת הקצפת והרכבת העוגה:
6. בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה.
7. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה והפודינג וניל לתערובת אחידה ומקפלים פנימה את הקצפת.
8. מורחים את הקצפת וניל על גבי הרולדה , מפזרים דובדבנים ומגלגלים לרולדה.
9. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
הכנת ציפוי לבן לרולדה:
10. בסיר קטן מרתיחים שמנת מתוקה.
11. מוזגים את השמנת הרתוחה על גבי השוקולד הלבן ומערבבים עם מוט בלנדר" עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
12. מוסיפים לתערובת צבע מאכל לבן ומערבבים עד שהציפוי מקבל צבע לבן ואטום.
13. מצפים את הרולדה ומגישים.
הצעה לציפוי העוגה: מניחים רשת ע"ג תבנית, מניחים את הרולדה על הרשת ומצפים.
טיפ!
מומלץ להוציא מן המקרר את הביצים כמה שעות לפני הקצפתן – זמן ההקצפה יתקצר. חשוב לנפות את הקמח יחד עם אבקת האפייה במיוחד במתכון זה שיש בו "הקצפת ביצים".
גיוון:
ניתן לגוון בסוגי הפירות בהתאם לעונה.
ניתן להשאיר מעט מן הקצפת במקרר. כשמסיימים להכין את הרולדה ניתן להוציא את הקצפת ולמרוח אותה על חלקה הגבוה של הרולדה.
ניתן לקשט מעל עם אגוזים קצוצים/ קוקוס/ סוכריות צבעוניות ולהגיש.