חנוכהלחם ומאפיםאיוונה ומיכל – PETiT GATEAU

קיורטוש

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

(כ-12 יחידות)

לבצק:
½ ק"ג קמח שמרים
100 גרם חמאה רכה (בטמפ' חדר)
¾ כוס (180 מ"ל) מיץ תפוזים
2 ביצים
100 גרם (½ כוס) סוכר
¼ כפית מלח
1 כפית תמצית בטעם וניל

לזיגוג:
ביצה טרופה

לסירופ:
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כוס (250 מ"ל) מים
1 כף סירופ מייפל אמיתי 100% טהור מקנדה

אפשרויות להגשה:
אגוז מלך טחון
אגוז לוז מסוכר- ברס
שקד מולבן גרוס
סוכר
קינמון

אופן ההכנה

הכנת הבצק:
1. שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 7 דקות. מניחים בקערה משומנת, מכסים במטלית ומניחים להתפחה כשעה, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
2. מחממים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
3. עוטפים 12 גלילי קרטון קטנים בנייר אפייה.

הכנת הסירופ:
4. שמים את הסוכר, המים והמייפל בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים 3-2 דקות עד לקבלת סירופ. מחלקים את הבצק ל-12 פיסות במשקל 65-50 גרם כל אחת. מגלגלים כל פיסה לנקניק (גליל). כורכים את הנקניקים סביב הגלילים ומברישים בביצה טרופה.
5. מעמידים את הגלילים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 15-12 דקות עד הזהבה.
6. מברישים את המאפים בסירופ וטובלים בציפוי הרצוי.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים