קרן אגם

קוקילידה בראוניז

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

מתאים לכמות של 14 יחידות

95 גרם קמח לבן
2 כפות אבקת קקאו
1 כפית אבקת אפיה
220 גרם שוקולד מריר 60%
4\1 כפית מלח
60 גרם חמאה
2 ביצים L
100 גרם סוכר לבן
100 גרם סוכר חום בהיר
1 כפית תמצית וניל
2\1 כוס שוקולד צ'יפס מריר 66%

לגלידה:
2 מכלים של שמנת מתוקה 38%
1 פחית חלב מרוכז

אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל – 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
  2. מערבבים בקערה קמח, מלח, אבקת אפיה וקקאו.
  3. ממיסים בקערה נפרדת חמאה ושוקולד מריר במיקרוגל בפולסים קצרים.
  4. מקציפים בקערת מיקסר ביצים, סוכר לבן וחום במהירות גבוהה למשך 4 – 3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה.
  5. מוסיפים לתערובת את השוקולד המומס ותמצית הווניל, ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים את תערובת היבשים ומערבבים שוב לתערובת אחידה. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים מעט.
  7. מכניסים את הבלילה ל 20 דקות למקרר, או מצננים מעט בטמפרטורת החדר. כך יהיה קל יותר לעבוד איתה.
  8. מניחים תלוליות מהתערובת על נייר האפיה, בעזרת כף גלידה קפיצית או כף רגילה. משאירים רווחים ביניהן, שכן העוגיות משתטחות בתנור.
  9. אופים 13 – 12 דקות, עד שהעוגיות סדוקות למראה אך עדיין רכות.
  10. מוציאים מהתנור ומצננים.

לגלידה:

  1. מקציפים בקערת מיקסר את השמנת המתוקה למרקם יוגורט. עוצרים ומוסיפים את פחית החלב המרוכז בשלמותה, ומחזירים את המיקסר לפעולה על מהירות בינונית לעוד 3 – 2 דקות.
  2. מעבירים את הבלילה לכלי קיבול להקפאה במשך הלילה במקפיא.

להגשה:

  1. מורחים גלידה בין שתי עוגיות.
  2. אוכלים ישר או מקפיאים.
שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים