עוגות שמריםקרן אגם

קוזונאק

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

לבצק:
500 גרם קמח לחם
1 כף שמרים יבשים
100 גרם חמאה רכה
2 ביצים גודל L
2\1  כוס פחות 2 כפות ( 80 גרם) סוכר לבן רגיל
240 מ״ל חלב
2\1  כפית שטוחה מלח
ספרי שמן

למלית קינמון:
200 גרם סוכר חום בהיר
100 גרם חמאה רכה
20 גרם קינמון
100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק

להברשה:
ביצה טרופה עם מעט מים

אופן ההכנה
  1. מנפים לקערת מיקסר, קמח לבן. מוסיפים שמרים יבשים, מלח וסוכר ומערבבים.
  2. מחברים את וו הלישה ובמהירות איטית ותוך כדי ערבול מוסיפים, חמאה, ביצה ואת החלב, תחילה מחצית מכמות החלב , ובהדרגה מוסיפים במידת הצורך עוד.
  3. ממשיכים ללוש כ 8-10 דקות ,עד לקבלת בצק רך חלק וגמיש.
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו בקערה כך שיצופו בשמן בכל צדדיו.
  5. מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעתיים בטמפרטורת החדר ואפשר גם ללילה במקרר.

בינתיים מכינים את המלית:

  1. מערבבים בקערה  חמאה רכה, סוכר חום וקינמון, מניחים בצד.
  2. מוציאים את הבצק ברגע שתפח מהקערה למשטח עבודה מעט מקומח.
  3. מרדדים עם מערוך את הבצק למלבן דק וגדול.
  4. מורחים בעזרת גב כף או ספטולה  על הבצק את תערובת החמאה ומפזרים את האגוזים הקצוצים באופן אחיד.
  5. מגלגלים את המלבן משני צדדיו, ימין ושמאל עד האמצע לנקודה בה שניהם נפגשים, כך שמתקבלת צורה של ספר תורה. (הגלגול נעשה מהצד הרחב של המלבן)
  6. פורסים את ספר התורה באמצע לשניים כך שמתקבלים שני חלקים שווים.
  7. מעבירים בזהירות לתבנית אינגליש קייק גדולה, משומנת עם ספריי שמן, ונייר אפיה, את שני החצאים אחד מעל השני. (אפשר גם להכין כל חצי בתבנית אינגליש סטנדרטית)
  8. מניחים להתפחה חוזרת ארוכה, בקיץ לפחות 30-40 דקות, בחורף אפשר גם שעה.
  9. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  10. מברישים עם מברשת את העוגות בביצה טרופה.
  11. אפייה: במידה ואפיתם בשתי אינגליש קייק זמן האפייה בערך 30 דקות. במידה ואפיתם בתבנית אחת, שתי שכבות, זמן האפייה מתארך ל 40-5- דקות.
  12. אם העוגה משחימה מלמעלה אפשר להנמיך את החום ל 170.
  13. מצננים ומגישים.
שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים