שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים
לבצק:
500 גרם קמח לחם
1 כף שמרים יבשים
100 גרם חמאה רכה
2 ביצים גודל L
2\1 כוס פחות 2 כפות ( 80 גרם) סוכר לבן רגיל
240 מ״ל חלב
2\1 כפית שטוחה מלח
ספרי שמן
למלית קינמון:
200 גרם סוכר חום בהיר
100 גרם חמאה רכה
20 גרם קינמון
100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
להברשה:
ביצה טרופה עם מעט מים
אופן ההכנה
- מנפים לקערת מיקסר, קמח לבן. מוסיפים שמרים יבשים, מלח וסוכר ומערבבים.
- מחברים את וו הלישה ובמהירות איטית ותוך כדי ערבול מוסיפים, חמאה, ביצה ואת החלב, תחילה מחצית מכמות החלב , ובהדרגה מוסיפים במידת הצורך עוד.
- ממשיכים ללוש כ 8-10 דקות ,עד לקבלת בצק רך חלק וגמיש.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו בקערה כך שיצופו בשמן בכל צדדיו.
- מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעתיים בטמפרטורת החדר ואפשר גם ללילה במקרר.
בינתיים מכינים את המלית:
- מערבבים בקערה חמאה רכה, סוכר חום וקינמון, מניחים בצד.
- מוציאים את הבצק ברגע שתפח מהקערה למשטח עבודה מעט מקומח.
- מרדדים עם מערוך את הבצק למלבן דק וגדול.
- מורחים בעזרת גב כף או ספטולה על הבצק את תערובת החמאה ומפזרים את האגוזים הקצוצים באופן אחיד.
- מגלגלים את המלבן משני צדדיו, ימין ושמאל עד האמצע לנקודה בה שניהם נפגשים, כך שמתקבלת צורה של ספר תורה. (הגלגול נעשה מהצד הרחב של המלבן)
- פורסים את ספר התורה באמצע לשניים כך שמתקבלים שני חלקים שווים.
- מעבירים בזהירות לתבנית אינגליש קייק גדולה, משומנת עם ספריי שמן, ונייר אפיה, את שני החצאים אחד מעל השני. (אפשר גם להכין כל חצי בתבנית אינגליש סטנדרטית)
- מניחים להתפחה חוזרת ארוכה, בקיץ לפחות 30-40 דקות, בחורף אפשר גם שעה.
- מחממים תנור ל 180 מעלות.
- מברישים עם מברשת את העוגות בביצה טרופה.
- אפייה: במידה ואפיתם בשתי אינגליש קייק זמן האפייה בערך 30 דקות. במידה ואפיתם בתבנית אחת, שתי שכבות, זמן האפייה מתארך ל 40-5- דקות.
- אם העוגה משחימה מלמעלה אפשר להנמיך את החום ל 170.
- מצננים ומגישים.
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים