לתבנית בגודל 22 * 22 ס"מ או
לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
לבצק הפריך:
100 גר' חמאה
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1 חלמון בגודל XL
1/2 1 כוסות קמח תופח
לקראמבלס:
100 גר' חמאה קרה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כוס קמח תופח
למלית הגבינה:
750 גר' גבינה 5% / 9%
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
3 ביצים מידה L
2 כפות פודינג בטעם וניל לבן במיוחד
הכנת הבצק הפריך:
1. מערבבים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים ביצה ומחצית מכמות הקמח ומערבבים.
2. מוסיפים את הקמח שנותר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
3. מגלגלים את הבצק לצורת כדור ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים את הבצק למקרר לחצי שעה
4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי 1/2 ס"מ.
הכנת הקראמבל:
5. מערבבים חמאה וסוכר במעבד מזון או ידנית.
6. מוסיפים קמח ומערבבים מעט ידנית או בפולסים קצרים, עד לקבלת תערובת פירורית.
הכנת מלית הגבינה והרכבה:
7. מערבבים את כל החומרים למלית הגבינה יחד בקערה.
8. מוזגים את מלית הגבינה על גבי הבצק הפריך המרודד.
9. מפזרים מעל את הקראמבלס
10. אופים ב– 160 מעלות במשך כשעה
11. מצננים את העוגה ופורסים לקוביות.
טיפ!
מומלץ להכין את העוגה מספר שעות לפני ההגשה על מנת שתתייצב ולשמור אותה עטופה בניילון נצמד או בכלי אטום במקרר.