שבועות

קאפקייקס וניל

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

לעוגות:
110 גרם חמאה בטמפ' החדר
2/3 כוס (130 גרם) סוכר
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
½1 כוסות (195 גרם) קמח תופח
¼כפית מלח
¼ כוס (60 מ"ל) חלב

לקרם חמאה:
110 גרם חמאה
2 כוסות (230 גרם) אבקת סוכר
¼כוס (60 מ"ל) חלב
1 כפית תמצית וניל
צבע מאכל(לא חובה)

לקישוט:
סוכריות צבעוניות לקישוט  (לא חובה)

אופן ההכנה

הכנת הקאפקייקס:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ושמים 12 עטרות נייר בתבנית שקעים.
2. בקערת המיקסר, עם וו גיטרה, מקציפים חמאה וסוכר עד קבלת תערובת בהירה ואוורירית.
3. מוסיפים ביצים בהדרגה. מוסיפים תמצית וניל ומלח.נעזרים במרית/לקקן לגרד את דפנות המיקסר לפי הצורך.
את הקמח יש להוסיף ב-3 פעמים לסירוגין עם החלב. מתחילים ומסיימים עם הקמח.
4. כשהתערובת חלקה ממלאים את עטרות הנייר עד גובה ואופים 17-20 דקות. הקאפקייקס מוכנים כשהקיסם שנעצתם יוצא עם פירורים לחים.
מצננים את הקאפקייקס לחלוטין לפני הוספת הציפוי.
הכנת הקרם:
5. בקערת המיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה. מוסיפים תמצית וניל.
6. מוסיפים מחצית כמות אבקת הסוכר והחלב ומערבבים כדקה.
7. מוסיפים את יתרת אבקת הסוכר ומערבבים במהירות בינונית 3-4 דקות עד שמתקבל קרם אוורירי.
8. מוסיפים מעט חלב אם הקרם קשה מדי או מעט אבקת סוכר אם הקרם רך מדי.
בשלב זה ניתן להוסיף כמה טיפות של צבע מאכל לקרם לקבלת קאפקייקס חגיגיים.
9. את הקרם שמים בשקית זילוף עם צנתר עגול או משונן ומזלפים אותו על הקאפקייקס. מקשטים את הקרם בסוכריות מזרה צבעוניות.
הקרם שנשאר ניתן לשמור במקרר עד שבועיים בתוך קופסא אטומה לחילופין ניתן גם להקפיא עד 3 חודשים.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים