לתחתית אגוזים:
100 גרם ביסקוויטים טחונים
100 גרם אגוז מלך טחון
¼ כוס פחות כף (40 גרם) סוכר דמררה
100 גרם חמאה, מומסת
למלית גבינה ותפוחים:
1 גביע (250 גרם) גרם גבינת ריקוטה 5%
1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 16-25%
½ כוס ועוד 2 כפות (120 גרם) סוכר לבן
1 כף (10 גרם) פודינג בטעם וניל
2 כפות (20 גרם) קורנפלור
קורט מלח
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
3 ביצים "L" , טרופות
1 מלית (400 גרם) תפוחי עץ וקינמון
לעיטור (לא חובה):
½ כוס (120 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
1 כף (10 גרם) אבקת סוכר
1 כפית (4 גרם) פודינג בטעם וניל
חופן אגוז מלך קלוף , לקישוט
כלים:
תבנית אינגליש קייק 10×30 ס"מ בגובה 6.5 ס"מ
או 2 תבניות חד פעמיות
לתחתית אגוזים:
1. מערבבים את כל חומרי התחתית לפירורים לחים, מהדקים לתחתית תבנית אינגליש קייק 10×30 ס"מ בעזרת תחתית של כוס, או מחלקים בין 2 תבניות חד פעמיות. מעבירים בינתיים למקרר.
2. מחממים תנור ל-155 מעלות בחום עליון ותחתון.
3. מערבבים בקערה את הגבינות עם סוכר, פודינג וניל, קורנפלור וקורט מלח. מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים. מוסיפים ביצים טרופות בהדרגה ומערבבים לבלילה אחידה.
4. משטחים את מלית תפוחי העץ על תחתית העוגה בשכבה אחידה, יוצקים מעל בעדינות את מלית הגבינה.
5. אופים 60-70 דקות, עד שהעוגה נראית יציבה אך עדיין קצת רוטטת במרכז. מכבים תנור ונותנים לעוגה להצטנן בתנור הכבוי לחצי שעה. מוציאים מהתנור ומצננים היטב. מעבירים למקרר למשך הלילה.
לעיטור:
6. מקציפים במערבל חשמלי את השמנת עם אבקת סוכר ופודינג לקצפת יציבה,
מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומעטרים את העוגה. מקשטים באגוזי מלך קלופים.
הטיפ של maimon's!
העוגה משתבחת לאחר 2-3 ימים במקרר, מומלץ להכין אותה מראש