שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים
500 גרם קמח פיצה
קמח דורום רימצ׳ינטה לרידוד
1 כף שמרים יבשים
25 גרם סוכר לבן
1/2 כף מלח דק
30 מ"ל שמן זית
300 – 250 מ"ל מי ברז
לרוטב:
1/2 כוס רוטב עגבניות לפיצה
תבלין אורגנו
1 שן שום כתושה (אופציונלי)
200 גרם גבינת מוצרלה פרסקה
1 גליל גבינת עזים
זיתים שחורים ללא חרצנים
מלח גס
פלפל שחור גרוס
עלי בזיליקום לקישוט
אופן ההכנה
- מערבבים בקערת מיקסר קמח פיצה, מלח, סוכר ושמרים יבשים.
- מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים שמן זית ומים. תחילה מחצית מכמות הנוזל, ובהדרגה את שאר הכמות.
- לשים במשך 10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית ומגלגלים כך שיצופה בשמן.
- מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים בצד.
- מערבבים את רוטב העגבניות ביחד עם האורגנו. מי שאוהב יכול להוסיף שום כתוש.
- מוציאים את הבצק וישר מתחילים לעבוד איתו. מחלקים לארבעה חלקים שווים, מכדררים כל חלק לעיגול ומניחים על שטח מעט מקומח.
- מחממים תנור ל 220 – 210 מעלות, ומכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- פותחים את הבצק בעזרת הידיים עד שהוא מתרחב והופך לעיגול גדול. אפשר לעשות זאת עם מערוך על משטח מקומח.
- מניחים את עיגול הבצק על נייר אפייה ובעזרת האצבעות יוצרים מעין מסגרת בשולי הבצק שהיא מעט עבה יותר.
- מורחים 4 – 3 כפות מרוטב העגבניות, ומפזרים גבינת מוצרלה פרסקה, פרוסות גבינת עזים וזיתים.
- מתבלים במעט מלח גס ופלפל שחור גרוס.
- מעבירים את נייר האפייה עם הפיצה לתבנית ואופים כ 20 – 15 דקות עד שהפיצה שחומה בחלקה העליון.
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים