קרן אגם

פיצה ללא התפחה

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

500 גרם קמח פיצה
קמח דורום רימצ׳ינטה לרידוד
1 כף שמרים יבשים
25 גרם סוכר לבן
1/2 כף מלח דק
30 מ"ל שמן זית
300 – 250 מ"ל מי ברז

לרוטב:

1/2 כוס רוטב עגבניות לפיצה
תבלין אורגנו
1 שן שום כתושה (אופציונלי)
200 גרם גבינת מוצרלה פרסקה
1 גליל  גבינת עזים
זיתים שחורים ללא חרצנים
מלח גס
פלפל שחור גרוס
עלי בזיליקום לקישוט

אופן ההכנה
  1. מערבבים בקערת מיקסר קמח פיצה, מלח, סוכר ושמרים יבשים.
  2. מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים שמן זית ומים. תחילה מחצית מכמות הנוזל, ובהדרגה את שאר הכמות.
  3. לשים במשך 10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית ומגלגלים כך שיצופה בשמן.
  5. מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים בצד.
  6. מערבבים את רוטב העגבניות ביחד עם האורגנו. מי שאוהב יכול להוסיף שום כתוש.
  7. מוציאים את הבצק וישר מתחילים לעבוד איתו. מחלקים לארבעה חלקים שווים, מכדררים כל חלק לעיגול ומניחים על שטח מעט מקומח.
  8. מחממים תנור ל 220 – 210 מעלות, ומכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  9. פותחים את הבצק בעזרת הידיים עד שהוא מתרחב והופך לעיגול גדול. אפשר לעשות זאת עם מערוך על משטח מקומח.
  10. מניחים את עיגול הבצק על נייר אפייה ובעזרת האצבעות יוצרים מעין מסגרת בשולי הבצק שהיא מעט עבה יותר.
  11. מורחים 4 – 3 כפות מרוטב העגבניות, ומפזרים גבינת מוצרלה פרסקה, פרוסות גבינת עזים וזיתים.
  12. מתבלים במעט מלח גס ופלפל שחור גרוס.
  13. מעבירים את נייר האפייה עם הפיצה לתבנית ואופים כ 20 – 15 דקות עד שהפיצה שחומה בחלקה העליון.
שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים