תבנית רינג בקוטר 24 ס"מ
לבסיס:
5 (180 גרם) חלבונים
350 גרם סוכר
2 כפות פודינג בטעם וניל
למילוי:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
(לגרסת פרווה – שמנת צמחית)
2 כפות פודינג בטעם וניל
להרכבה:
1/3 כוס מלית אוכמניות
1 כוס תותים
1/2 כוס אוכמניות
לבסיס:
1.מכניסים לקערה חסינת חום חלבונים וסוכר ומערבבים.
2.מניחים את הקערה מעל סיר שבתוכו מים רותחים (באן מארי) ומחממים כ-10 דקות עד שהתערובת חמימה למגע ורוב הסוכר נמס, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
3.מעבירים את התערובת למיקסר ומקציפים כ-10 דקות עד שמתקבל קצף יציב וקשה והתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר.
4.מוסיפים 2 כפות פודינג בטעם וניל מערבבים היטב.
5.מכניסים את המרנג לשק זילוף עם צנתר עגול רחב ומזלפים תלוליות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה. עושים בכל תלולית שקע בעזרת כפית.
7.מכניסים לתנור שחומם לטמפרטורה של 70-80 מעלות (בטורבו) למשך 3 שעות. הפבלובה תתייבש מבחוץ אך תישאר מעט רכה במרכז. אם רוצים אפשר לאפות שעתיים נוספות כדי לקבל בסיס מרנג יבש לחלוטין.
8.מוציאים מהתנור ומקררים.
למילוי:
9.מקציפים את השמנת עם הפודינג בטעם וניל לקרם רך ויציב.
הרכבת העוגה:
10.שמים בכל אחד מהשקעים כפית מלית אוכמניות.
11.מכסים את השקע בקצפת, מקשטים מלמעלה בחצאי תותים ובאוכמניות ומזלפים מעל עוד מלית אוכמניות.