שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים
200 גרם קמח
50 גרם אבקת סוכר maimon's
קורט מלח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה
למלית:
קופסת מחית תפוחים maimon's
כוס פירות יער קפואים (לא להפשיר)
לקראמבל:
3/4 כוס קמח
3/4 כוס סוכר חום
70 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
1/2 כפית קינמון (לא חייבים)
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל – 180 מעלות.
- מכינים בצק לקלתית : מעבדים בקערת מיקסר עם וו גיטרה, קמח, מלח, חמאה ואבקת פודינג לתערובת פירורית.
- מוסיפים ביצה ומעבדים בקצרה רק עד שהבצק מתחיל להתגבש.
- עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים על משטח מקומח, מרפדים תבנית פאי ומכניסים להקפאה ל – 15 דקות.
- מוציאים את התחתית מההקפאה, מניחים מעל נייר אלומיניום, מפזרים למעלה שעועית יבשה כשמקולת ואופים 15 דקות.
- מוציאים מהתנור ומסירים את המשקולת והנייר.
- מכינים קראמבל : מערבבים בקערה קמח, סוכר, קינמון וחמאה עם מזלג עד שמקבלים פירורים עבים.
- מכינים את המלית: מערבבים מלית תפוחים עם פירות יער קפואים.
- שופכים את המלית לקלתית האפויה ומיישרים.
- מפזרים את פירורי הקראמבל מלמעלה.
- מכניסים לתנור ואופים 40 – 35 דקות, עד שהבצק מזהיב.
- מגישים עם גלידת וניל.
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים