לקרמבלס:
100 גרם חמאה קרה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר דמררה
100 גרם (1 כוס) שקד מולבן טחון
100 גרם 3/4 כוס קמח תופח
לתפוחי עץ:
500 גרם תפוחי עץ קלופים פרוסים ל- 8
50 גרם חמאה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כף תמצית וניל
50 גרם (1/2 2) כפות דבש
לקציפת וניל:
240 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה 38%
240 מ"ל (1 כוס) חלב 3%
80 גרם (1 שקית) פודינג בטעם וניל צרפתי
לקישוט:
אבקת סוכר
הכנת הקרמבלס ואפייה:
1. מחממים תנור לחום 160 מעלות.
2. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים במהירות איטית- בינונית את כל המצרכים כ 4-5 דקות עד קבלת תערובת פירורית גסה ממש לפני הפיכתה לבצק אחיד.
3. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופה כ- 15 דקות עד קבלת גוון זהוב ומצנן.
הכנת התפוחים:
4. מחממים את החמאה, מוסיפים את התפוחי עץ, תמצית וניל ומפזרים מעל את הסוכר
5. מבשלים תוך כדי ערבוב עדין עד שהתפוחים מקבלים גוון קרמלי ומתרככים, מוסיפים את הדבש וממשיכים לבשל כדקה.
מסננים ומצננים.
הכנת הקרם והרכבה:
6. מקציפים את כל המרכיבים לקציפה תפוחה ובהירה.
7. מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 1 ס"מ, מסדרים את כוסות הקינוח על גבי שולחן העבודה ובעזרת כפית ממלאים
8. שכבה ראשונה של הקרמבלס, מזלפים שכבה זהה מקציפת הווניל וממלאים בכפית שכבה עבה של תפוחים מקורמלים.
9. מזלפים בשנית שכבה של קציפת הוניל ומסיימים בפיזור קרמבלס.
10. מפדרים באבקת סוכרו מגישים.