חגי תשריקינוחיםמיס פטל – שרית נובק

פאי פקאן

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

לבצק:
200 גרם קמח לבן מנופה
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
50 גרם אבקת סוכר
1 ביצה

למלית:
100 גרם פקאן מסוכר
120 גרם סוכר חום כהה
קורט מלח
2/3 כוס סירופ מייפל אמיתי
2 ביצים
50 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה
  1. מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון או למיקסר עם וו גיטרה קמח, אבקת סוכר וחמאה ומעבדים עד שמתקבלים פירורים דקים.
  2. מוסיפים ביצה ומעבדים בקצרה רק עד שהפירורים מתגבשים לכדור בצק. מרדדים את הבצק לצורת פיתה, עוטפים בניילון ומכניסים לקירור למשך כשעה.
  3. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה דק ומרפדים את התחתית והדפנות של תבנית הפאי ומכניסים להקפאה.
  4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  5. מוצאים את הבצק מהמקפיא, מכסים בנייר אפיה וממלאים במשקולות אפיה ואופים אפיה עיוורת למשך 15 דקות.
  6. מוציאים מהתנור, מצננים ומפרידים את המשקולות ונייר האפיה מהבצק.
  7. מכינים את המילוי:
    קוצצים את הפקאנים המסוכרים ומעבירים לקערה.
  8. מוסיפים את שאר חומרי המילוי ומערבבים היטב.
  9. שופכים את המילוי לתוך קלתית הבצק, מסדרים מלמעלה חצאי פקאנים במעגלים ומכניסים לתנור ואופים כ-35-40 דקות עד שהמלית מתייצבת.
שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים