שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים
לקרם לימון:
1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר לבן
2 כפות (20 גרם) קורנפלור
3 ביצים גודל L
1/2 כוס (120 מ״ל) מיץ לימון
50 גרם חמאה קרה
50 גרם שוקולד לבן
1/2 1 מכלים (375 מ״ל) שמנת להקצפה
לתחתית ביסקוויטים:
150 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס (50 גרם ) שקד מולבן טחון
אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מערבבים בסיר בינוני על אש בינונית סוכר, ביצים וקורנפלור. טורפים לאיחוד החומרים, מוסיפים מיץ לימון ומאחדים שוב.
- מגבירים מעט את האש ותוך כדי טורפים עד שהקרם מסמיך והקצף נעלם. מסירים מהאש.
- מוסיפים חמאה קרה ושוקולד לבן ומערבבים היטב עד להמסה.
- מעבירים לכלי אחר שהוא לא הסיר ומצננים לחלוטין. אפשרי להכניס למקרר גם לכמה ימים.
- מערבבים בקערה ביסקוויטים טחונים יחד עם שקדים טחונים, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים עד לאיחוד. מניחים בצד.
- מקציפים במיקסר שמנת לקצפת יציבה.
- מעבירים 2/3 מכמות הקצפת לקרם הלימון המצונן ומערבבים לתערובת אחידה.
- מוסיפים לקצפת שנותרה בקערה כף אבקת סוכר ומכניסים לקירור עד השימוש.
- ממלאים קערה במחצית פירורי הביסקוויטים ומיישרים מעט.
- מעבירים מחצית מקרם הלימון מעל הביסקוויטים.
- שוב מפזרים 1/2 מכמות הביסקוויטים מעל הקרם.
- מעבירים את הקצפת לשק זילוף ומזלפים מעל הביסקוויטים.
- מפזרים מעט פירורים מעל הקצפת.
- מצננים לפחות שעה – שעתיים לפני ההגשה.
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים