לטראפלס שוקולד נוגט:
160 גרם שוקולד מריר, קצוץ
1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
40 גרם חמאה
2 כפות קרם נוגט
קורט מלח
קקאו דל שומן 10-12% , לציפוי
לתחתית:
½ 1 כוס (165 גרם) פירורי ביסקוויט
85 גרם חמאה, מומסת
לקרם גבינה:
גביע (225 גרם) גבינת שמנת 25%
גביע (250 מ"ל) שמנת מתוקה
3 כפות פודינג בטעם וניל לבן במיוחד
3 כפות אבקת סוכר
לקצפת נוגט:
גביע (250 מ"ל) שמנת מתוקה
3 כפות קרם נוגט
2 כפות פודינג בטעם וניל לבן במיוחד
1. לטראפלס שוקולד נוגט: ממיסים במיקרוגל או על בן מארי שוקולד מריר עם שמנת מתוקה וחמאה. מוסיפים קרם נוגט וקורט 2. מלח ומערבבים. מעביריםלקירורל-4-5 שעות או להקפאה לכשעתיים וחצי-שלוש עד שהתערובת יחסית יציבה.
3. קורצים מתערובת הטראפלס חתיכות של 2 ס"מ בעזרת כפית טבולה במים חמים, טובלים בקערה עם קקאו ומגלגלים לכדורים. שומרים בינתיים במקרר.
לתחתית:
4. מערבבים פירורי ביסקוויט עם חמאה ומהדקים לתחתית ודפנות תבנית פאי 24 ס"מ.
5. מקפיאים לחצי שעה.
לקרם גבינה:
6. מקציפים את חומרי המלית יחד במערבל חשמלי לקרם יציב, ומשטחים את הקרם בקלתית. שומרים כמה טראפלס בצד לעיטור, ומטביעים את השאר בקרם במרווחים.
לקצפת נוגט:
7. מקציפים את מרכיבי קצפת הנוגט במערבל חשמלי לקרם יציב,
8. מעבירים לשקית זילוף עם הצנטר הרצוי ומזלפים על הטארט. מניחים כמה טראפלס לעיטור במרכז.
*חובבי שוקולד אמיתיים? מוזמנים להוסיף כף קקאו מנופה לקצפת, לקבלת קצפת נוגט משודרגת בטעם שוקולדי!