½ 2 כוסות קמח לבן מנופה
1 כפית סודה לשתייה
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית מלח
200 גרם חמאה רכה
¼ 1 כוס סוכר + ½ כוס לגלגול העוגיות
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
¾ 1 כוס קרם נוגט
לציפוי:
50 גרם שוקולד צ'יפס מריר מעולה 48%
אגוזי לוז מסוכרים- ברס
מכינים פסים של ממרח נוגט:
1. מכניסים את הממרח לשקית זילוף, גוזרים חור בקוטר 1 ס"מ בקצה ומזלפים פסים על גבי נייר אפייה. מקפיאים כשעה.
2. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
3. בקערה מערבבים קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח.
4. מקציפים את החמאה עם ¼1 כוסות סוכר במהירות בינונית, עד שמתקבלת תערובת אוורירית.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לתערובת החמאה והסוכר וניל וביצה.
מערבבים את החומרים היבשים לתוך תערובת החמאה עם מרית עד שמתקבל בצק אחיד.
5.יוצרים מהבצק כ-24 כדורים ומשטחים אותם לצורה של דיסקית. מניחים במרכז של כל דיסקית פס ממרח נוגט קפוא ומקפלים מהצדדים לצורת מעטפה. מניחים את העוגיות על נייר אפיה כשהחיבור כלפי מטה. אופים 12-10 דקות.
לקישוט:
6. ממיסים שוקולד, מכניסים לשקית זילוף וגוזרים חור קטנטן בקצה.
7. מזלפים פסים מעל העוגיות ומפזרים מלמעלה ברס. ממתינים להתקשות של השוקולד.