(ל-60 יחידות)
לשבקיות:
½3 (500 גרם) קמח לחם
1 שקית (100 גרם) שקד מולבן טחון
¾ כפית (4 גרם) שמרים יבשים
1 שקית סוכר וניל
1 חלמון
150 גרם חמאה, מומסת ומצוננת
¼ כוס (50 מ"ל) שמן
2 כפות חומץ
קורט מלח
½ כוס+ 2 כפות (150 מ"ל) מים חמימים
שמן לטיגון עמוק
לסירופ:
3 כוסות (600 גרם) סוכר
¼1 כוס (300 מ"ל) מים
1 כף מיץ לימון
תמצית בטעם ורדים (לפי הטעם)
לעיטור:
חופן שומשום
לשבקיות:
1. בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה, מערבבים קמח לחם, שקדים טחונים, שמרים יבשים וסוכר וניל. מוסיפים חלמון, חמאה מומסת ומצוננת, שמן, חומץ ומלח ולשים לקבלת פירורי בצק.
2. מוסיפים מים חמימים בהדרגה ולשים 5 דקות לקבלת בצק חלק ואחיד.
3. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים ונותנים לנוח לשעתיים.
4. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, מרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח לעלה דקיק ככל הניתן.
5. בעזרת גלגלת משוננת או גלגלת פיצה חותכים את הבצק למלבנים מאורכים של כ-9×3 ס"מ, חורצים פס ארוך במרכז כל מלבן.
6. מניחים בכל פעם 3 מלבני בצק אחד על השני, משחילים את קצה המלבן לתוך החריץ שיצרנו, ומושכים למקום בחזרה מהצד השני לקבלת צורת עניבה.
לסירופ:
1. מביאים לרתיחה בסיר בינוני סוכר, מים ומיץ לימון. מנמיכים להבה, ומבשלים תוך בעבוע קל 15 דקות לסירופ סמיך. מצננים ומתבלים בתמצית מי ורדים לפי הטעם.
2. מחממים בסיר בינוני שמן עמוק עד שקיסם שנטבל בשמן מקבל בועות קטנות סביבו, ומטגנים את השבקיות לגוון זהוב-שחום. טובלים בסירופ ומפזרים גרגירי שומשום.