עוגיות

עוואמה

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

45-50 סופגניות עוואמה קטנות במשקל ממוצע –20 גר' ליח'.

לבצק:
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
½ כוס (120 גרם) סוכר
2 כפות (16 גרם) קורנפלור
½2 כפות (25 גרם) שמרים יבשים
½1 כוסות (360 מ"ל) מים
מחית מ – 2 תפוחי אדמה בינוניים (עד 300 גרם)

לציפוי:
סירופ מייפל אמיתי

לסירופ לימון מסורתי:
½2 כוסות (600 מ"ל) מים
2 כוסות (200 גרם) סוכר
מיץ מחצי לימון
1 כף מי ורדים

אופן ההכנה

הכנת הבצק:
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד, חלק ומעט דביק.
2. מכסים את קערת המיקסר במגבת לחה ומניחים להתפחה במשך כ – 30 דקות.
3. מחממים בסיר עמוק שמן לטיגון. בעזרת 2 כפות טבולות בשמן מטגנים את העוואמה במשך 2 דקות כל צד.
4. מסננים וטובלים בסירופ מייפל.

הכנת סירופ לימון:
1. בסיר בינוני מרתיחים יחד את כל החומרים.
2. מנמיכים את האש ומבשלים כ – 10 דקות נוספות עד שהסוכר נמס לגמרי.
3. מצננים מעט וטובלים את העוואמה.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים