שבועותעוגותמיס פטל – שרית נובקללא גלוטן

עוגת שקדים

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

לבסיס

6 ביצים מופרדות
150 גרם סוכר
1 כפית תמצית וניל
300 גרם קמח שקדים
1.5 כפיות אבקת אפייה

לקרם:

250 מ"ל שמנת להקצפה
1/4 כוס חלב
2 כפות אבקת סוכר
40 גר פודינג וניל

לעיטור:

שקדים פרוסים קלויים

אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
  2. מקציפים חלמונים עם מחצית מהסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה.
  3. מוסיפים את התמצית וניל, השקדים ואת אבקת האפייה.
  4. מקציפים בנפרד את החלבונים עם יתרת הסוכר. מעבירים כרבע מקצף החלבונים לתוך תערובת החלמונים ומקפלים בעדינות.
  5. מעבירים את יתרת קצף החלבונים ומערבבים בעדינות עד שהקצף נטמע היטב בתערובת.
  6. שופכים את התערובת לתבנית, מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות.
  7. מוציאים מהתנור ומצננים.

מכינים את הקרם:

  1. מקציפים ביחד שמנת עם חלב, אבקת סוכר ופודינג לקרם יציב.
  2. חוצים את העוגה באמצע.
  3. מורחים מהקרם מעל מחצית מהעוגה ומניחים מעליה את המחצית השנייה.
  4. מורחים את הקרם מעל כל העוגה ועל הדפנות.
  5. מצמידים שקדים פרוסים מסביב לכל העוגה.
  6. מקשטים מעל בשארית הקרם ושומרים בקירור.
שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים