ל – 2 עוגות בתבנית עגולה קוטר 24 ס"מ
לבצק:
1 ק"ג קמח שמרים
1 כוס סוכר
2 כוסות (440 מ"ל) חלב פושר
2 ביצים
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
2 כפיות מלח
למלית:
מלית שוקולד לאפיה או קרם נוגט לאפיה אגוזי מלך קצוצים דק מאוד במעבד מזון
לקישוט:
מבזקת אבקת סוכר פטנט
1. בקערת מיקסר עם וו לישה צקו את קמח השמרים, מלח וסוכר.
2. ערבלו קלות.
3. הוסיפו ביצה וקוביות חמאה וערבלו עד לקבלת בצק במרקם פירורי.
4. הוסיפו את החלב בהדרגה תוך כדי לישה וערבלו במשך 8-10 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.
5. כסו והניח ולהתפחה כ- 45 דקות בטמפרטורת החדר–עד להכפלת הבצק או למשך לילה במקרר.
6. חלקו את הבצק ל – 2 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מורחים את המלית בצורה שווה, מפזרים אגוזי מלך 7. קצוצים דק.
8. חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין משונן, מניחים את השושנים בתוך תבנית אפייה עגולה מרופדת בנייר אפייה.
9. מברישים את העוגה בביצה טרופה ומתפיחים כ – 45 דקות.
10. מחממים תנור ל– 180מעלות, אופים כ – 35 דקות עד להזהבה קלה.
11. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים היטב.
12. בוזקים מעל אבקת סוכר, מכסים ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים.