1 חבילה (1 ק"ג) קמח לחם
2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים
2 מכלים (400 מ"ל) לבן או אשל
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 חלמונים + ביצה נוספת למריחה (לשמור את החלבון)
קורט מלח
200 גרם חמאה רכה
מלית לפי טעמכם האישי:
מלית פרג
ממרח תמרים לאפייה
ממרח שוקולד לאפייה
מלית חלבה לאפייה
ממרח ריבת חלב לאפייה
קרם שקדים ומעליו תערובת אגוזים קצוצים, סוכר וקינמון
1. במיקסר עם וו לישה לשים את כל המרכיבים יחד. מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים ומרדדים עם מערוך כל שמינית לעובי 1 ס"מ.
3. מורחים בממרח שוקולד , ריבת חלב, ממרח חלבה, גבינה וצימוקים, מלית פרג , אגוזים סוכר וקינמון ועוד.
4. מחברים 2 שמיניות ולגלגל צמה, מניחים בתבנית על נייר אפיה.מורחים בביצה טרופה ומתפיחים שוב עד הכפלת הנפח.כחמש דקות לפני הכנסת העוגות לתנור, מחממים תנור לחום 170 מעלות.
5. אופים כחצי שעה עד שהעוגה שחומה.
טיפ!
ניתן לבשל מי סוכר ביחס של כוס סוכר וכוס מים עד שקצת מסמיך, לצנן. מקציפים את שני החלבונים שנותרו ומקפלים למי הסוכר. מורחים עם מברשת על העוגות מיד בצאתן מהתנור.