שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים
1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח לבן מנופה
כף שמרים יבשים
1/3 כוס (65 גרם) סוכר לבן
2 ביצים גדולות
120 גרם חמאה רכה
1/2 כפית מלח
3/4 כוס (200 גרם) ריקוטה פרסקה
למלית שוקולד שקדים:
100 גרם שוקולד צ'יפס מריר 68%
100 גרם חמאה
1/2 (60 גרם) אבקת סוכר
2 כפות שטוחות קקאו
100 גרם שקד מולבן טחון
לציפוי:
ביצה טרופה
לזיגוג:
1/3 כוס סוכר לבן
1/3 כוס מים
אופן ההכנה
- מנפים קמח לקערת מיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט במהירות איטית.
- מוסיפים סוכר, ביצים, חמאה, מלח ולבסוף גבינת ריקוטה.
- לשים כ 10 – 8 דקות עד שמתקבל בצק גמיש וחלק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד.
- מניחים להתפחה במשך הלילה במקרר או כשעתיים בטמפרטורת החדר.
להכנת מלית השוקולד:
- ממיסים שוקולד מריר בקערה חסינת חום על קלחת (בן מארי), ומערבבים למחית חלקה.
- מערבבים בקערה חמאה רכה, אבקת סוכר, שקדים טחונים וקקאו.
- מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב.
- מצננים במקרר או במקום קריר.
- מוציאים אוויר מהבצק, לאחר שתפח ומעבירים למשטח מקומח.
- מרדדים את הבצק לעלה ארוך ודק, ומורחים את המילוי על פני הבצק בעזרת כף.
- מחלקים את הבצק באמצע לאורכו לשניים (עדיף בעזרת גלגלת פיצה) וחותכים למשולשים.
- מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לחלק הצר עד שנוצר רוגלעך.
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשאירים להתפחה כ – 25 דקות.
- מחממים תנור ל – 180 מעלות.
- מברישים את הרוגלעך בביצה טרופה ואופים כ 35 – 30 דקות עד לקבלת מאפה שחום.
לסירופ סוכר:
- מביאים לרתיחה בסיר קטן מים וסוכר.
- מורידים את האש לרתיחה עדינה וממשיכים לבשל כ – 10 דקות נוספות עד שמתקבל סירופ.
- מברישים את הרוגלעך בסירופ הסוכר בנדיבות מיד כשהם יוצאים מהתנור.
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים