עוגותפיית העוגיות- ענבל לביא

עוגת קרם מסקרפונה, וניל ודבש

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

לתחתית בצק פריך שקדים:
2/3 כוס (100 גרם) קמח  לבן מנופה
100 גרם שקד מולבן טחון
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית  וניל טהור
100 גרם חמאה קרה, בקוביות

לקרם מסקרפונה:
100 גרם שוקולד לבן, קצוץ
2 גביעים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
¼ כוס (50 גרם) סוכר
1 פודינג  בטעם וניל לבן במיוחד
2 גביעים (500 גרם) גבינת מסקרפונה
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9%
1 כפית תמצית וניל
3 כפות דבש
50 גרם חמאה רכה מאוד
קורט מלח

לעיטור:
15 תאנים, חצויות או חתוכות לרבעים

אופן ההכנה

לתחתית בצק פריך שקדים:
1. במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדיםקמח, שקדים טחונים, סוכר, מלח, תמצית וניל וקוביות חמאה קרה לפירורי בצק גדולים.
2. מפזרים את הפירורים על תחתית תבנית 22-24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה ומהדקים בעזרת כף. מקררים לשעה.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את תחתית הבצק 15-20 דקות להזהבה. מצננים.

הכנת קרם מסקרפונה:
4. ממיסים במיקרוגל שוקולד לבן ומערבבים לנוזל חלק, מצננים.
5 מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה, סוכר ופודינג וניל לבן במיוחד לקצפת יציבה.
6. מוסיפים מסקרפונה, גבינה לבנה, תמצית וניל, דבש, חמאה רכה, קורט מלח ומקציפים קלות לקרם חלק.
7. מוסיפים את השוקולד הלבן המומס ומקציפים קלות להטמעה.
8. משטחים את הקרם על תחתית הבצק ומעבירים לקירור למשך הלילה להתייצבות.
9. לפני ההגשה מעטרים את העוגה בתאנים חצויות או חתוכות לרבעים.

טיפ!
כדי לקבל דפנות עוגה יפות וחלקות, ניתן לרפד את התבנית בשקף אפייה.
מומלץ להסיר את השקף לאחר הקפאה של העוגה.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים