(תבנית בקוטר 26 ס"מ)
הכנת הבסיס:
100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
½ כוס (100 גרם) סוכר
4 חלמונים מביצים בגודל "L"
1 כפית תמצית בטעם וניל maimon's
1 כוס (140 גרם) קמח תופח
1-2 כפות (15-30 מ"ל) חלב
למרנג:
4 חלבונים מביצים בגודל "L"
1 כוס (200 גרם) סוכר
למלית גבינה ופודינג:
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%
1 כוס (240 מ"ל) חלב
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
1 חבילה (80 גרם) פודינג בטעם וניל צרפתי
הכנת הבסיס:
1. מחממים תנור ל – 175 מעלות.
2. בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים במהירות בינונית את החמאה עם הסוכר כ– 2 דקות ועד לקבלת תערובת אחידה. 3. מוסיפים את החלמונים, בכל פעם חלמון אחד עד להטמעה וממשיכים לערבל. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבלים.
4. מנפים פנימה את הקמח וממשיכים לערבל רק עד להטמעה. מוסיפים בהדרגה כף או שתיים של חלב ומערבלים רק עד לקבלת בלילה במרקם של בצק עוגיות רך.
5. מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומיישרים אותה באופן אחיד ובשכבה דקה (הכי נוח עם גב כף).
6. מעבירים לתנור ואופים 15-20 דקות ועד שהעוגה תפוחה ושחומה. מוציאים ומצננים.
הכנת המרנג :
7. מורידים את חום התנור ל – 100 מעלות.
8. על גבי נייר אפייה משרטטים עיגול הקטן מעט מקוטר העוגה (24-25 ס"מ).
9. בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים עד לקבלת קצף לבן. מוסיפים בהדרגה, כף לאחר כף, אתה סוכר 10. וממשיכים הקציף עוד 3-4 דקות ועד לקבלת קצף חזק ויציב. מעבירים לשק זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1 ס"מ.
11. הופכים את נייר האפייה על גבי תבנית אפייה אבל כך שהעיגול ששרטטנו יראה בבירור. מזלפים ""נשיקות"" של מרנג על גבי העיגול החל מההיקף וכלפי פנימה במעגלים.
12. ממשיכים לזלף שכבה שנייה החלמ העיגול השני וכלפי פנימה. חוזרים על הפעולה עד שנוצרת כיפת מרנג. מעבירים לתנור ואופים 3 שעות. מוציאים ומצננים.
הכנת המלית:
13. בקערת המיקסר עם בלון הקצפה שמים את כל חומרי המלית. מקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת רכה.
הרכבת העוגה:
14. מניחים בצלחת הגשה את הבסיס, מצפים בשכבה נדיבה של מלית ומניחים מעל את המרנג. מעבירים לקירור ללילה שלם לפניי ההגשה.
טיפ!
אם המלית רכה מידי ניתן להרכיב את העוגה בתוך תבנית קפיץ. העוגה והמלית יתייצבו משמעותית בקירור.
ניתן לעטר בתותים או פירות יער או בריבת חלב/קרמל.