לעוגה:
5 ביצים
½ 1 (300 גרם) סוכר
כוס ושליש שמן
כוס (240 מ"ל) מים
כוס (240 מ"ל) חלב (או חלב קוקוס לפרווה)
1 כפית תמצית וניל
½ 2 כוסות (250 גרם) פרג טחון
½ 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
לקרם:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד צ'יפס מריר 66%
20 גרם חמאה
1. בקערת המיקסר עם וו הקצפה שמים את הביצים והסוכר ומקציפים עד קבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את השמן, המים והחלב תוך מזיגה איטית. מוסיפים את תמצית הווניל. מוסיפים את הקמח והפרג ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
2. מעבירים לתבנית עגולה (קוטר 24) משומנת ומקומחת ואופים בחום של 160 מעלות שעה, עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.מצננים היטב מחוץ לתנור ואח"כ במקרר עוד כשעתיים.
הכנת הקרם:
3. מביאים את השמנת לסף רתיחה ומסירים מהאש. שופכים פנימה את השוקולד ומחכים שתי דקות. מערבבים היטב. מוסיפים את החמאה מערבבים עד קבלת קרם אחיד.
הרכבת העוגה:
4. כשהעוגה קרה פורסים לשניים ומורחים קרם במרכז. מכסים ומורחים קרם למעלה ועל הדפנות. מצננים במקרר.