שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים
לתחתית:
100 גרם גליליות ופל ג'וני שבורים לחתיכות
150 גרם ממקח בטעם שוקולד לדברי מאפה
תבנית בקוטר 20-22
למוס גבינה:
450 גרם גרם גבינת שמנת שמנה
4 כפות סוכר
5 כפית תמצית וניל טהור
10 גרם ג'לטין (2 וחצי כפיות) מושרה ב -50 מ"ל מים
740 מ"ל שמנת מתוקה
3 כפות פודינג בטעם וניל
4 ממרח בטעם שוקולד לדברי מאפה
לטופינג גנאש מוקצף:
150 גרם שוקולד צ'יפס 66%
250 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- מערבבים את הג'וני והממרח ומשטחים בתבנית בקוטר 20-22.
- מכניסים למקפיא ובינתיים מכינים את המוס.
- משרים את הג׳לטין במים כ10 דקות.
- מערביים את הגבינה והוניל בקערה.
- מחממים את הגלטין במיקרו 10 שניות ונוסיף לגבינה תוך כדי ערבוב מהיר.
- במיקסר מקציפים את השמנת עם הפודינג למרקם של יוגורט ומוסיפים את השמנת המוקצפת ב – 3 פעימות לתערובת הגבינות בתנועות קיפול.
- מוזגים רבע מהתערובת לקערה חדשה ומוסיפים ממרח. מערבבים עד לאיחוד.
- מעבירים את המוס עם הממרח למוס הלבן ונקפל ל- 5 שמיניות בלבד ליצירת דוגמת השיש. מוזגים את המוס על התחתית ונקפיא ל – 5 שעות לפני החילוץ.
- מחלצים.
- ממיסים יחד במיקרו שוקולד ושמנת כדקה וחצי ומערבבים להמסה מלאה. מקררים שעתיים ומקציפים ידנית (שימו לב שגנאש יכול להשבר מאוד מהר, לכן כדאי להקציף ידנית שיהיה שליטה על ההקצפה).
- מקשטים את העוגה בעזרת שקית זילוף.
- אפשר לשמור את העוגה במקרר עד 5 ימים ובמקפיא עד 3 שבועות.
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים