ט"ו בשבט

עוגת גזר

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

3 ביצים (L)
200 גרם סוכר לבן / חום כהה (1 כוס)
160 מ״ל שמן (3/4 כוס)
200 גרם קמח לבן מנופה (1/2 1 כוסות)
10  גרם אבקת אפייה (1 שקיק)
4 גרם קינמון (1 כפית)
200  גרם גזר מגורד (2 גזרים בינוניים)
אגוז מלך קלוף

לציפוי שמנת:
110 גרם גבינת שמנת
45  גרם חמאה רכה
60 גרם אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית בטעם וניל

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. בקערה שמים ביצים וסוכר ומקציפים לתערובת אחידה.
3. מוסיפים את השמן ומערבבים.
4. מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, קינמון , גזרים מגורדים ואגוזי מלך ומקפלים עד לאיחוד.
5. מעבירים לתבנית משומנת / עם נייר אפייה ואופים כ40-50 דק או עד שקיסם שננעץ עם פירורים לחים. (זמן האפייה משתנה בין תנור לתנור) ונותנים לעוגה להתקרר לחלוטין.
6. עוברים להכנת הציפוי:
מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת תערובת חלקה – במידה ונשארו גושי חמאה תעבירו את הציפוי דרך מסננת.
7. מורחים מעל העוגה את הציפוי שמנת ומפזרים אגוזי מלך.

*שומרים את העוגה במקרר*

**מתכון צילום ועריכה: לין טלקר**

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים