לעוגה בקוטר 18 ס״מ ובגובה 10 ס״מ
או בקוטר 22 ובגובה 6 ס״מ
לבסיס :
150 גרם ביסקוויטים טחונים דק
100 גרם חמאה מומסת
לעוגה:
150 גרם שוקולד לבן במטבעות או שבור לקוביות
½ כוס (120 מ״ל) חלב 3%
25 גרם חמאה
1 חבילה פודינג בטעם וניל צרפתי
2 גביעים (400 גרם) גבינת שמנת 30%
½ גביע (125 גרם) גבינה לבנה 9%
2 מכלים (500 מ״ל) שמנת מתוקה 38%
⅓ כוס (65 גרם) סוכר
לקרם לימון:
½ כוס (100 גרם) סוכר
½ כוס (125 מ״ל) מיץ לימון סחוט טרי
2 ביצים בגודל L
1 כף (10 גרם) קורנפלור מומס ב-1 כף (15 מ״ל) מים
¼ כוס (60 מ״ל) שמנת מתוקה 38%
לעיטור :
¼ מכמות קרם הלימון
50 גרם שוקולד לבן במטבעות או שבור לקוביות
מקרון בטעם לימון
מקרון בטעם וניל
טיפות לקישוט
הכנת הקרם לימון:
1. בסיר קטן מביאים לרתיחה מיץ לימון וסוכר, מוודאים שהסוכר נמס לחלוטין.
2. בקערה בינונית טורפים היטב את הביצים.
3. תוך כדי טריפה מתמדת מוזגים בזרם דק את מיץ הלימון הרותח לקערה עם הביצים.
4. מעבירים את התערובת בחזרה לסיר וללהבה, מוסיפים את הקורנפלור המומס וטורפים היטב כל הזמן במשך 3-4 דקות ועד שהתערובת מסמיכה.
5. מעבירים דרך מסננת דקה, מכסים בניילון כך שיכסה ישירות את הקרם.
6. שומרים בקופסא אטומה במקרר 3 שעות לפחות (ניתן להכין יום קודם).
הכנת הבסיס:
7. מערבבים היטב את הביסקוויטים עם החמאה המומסת לתערובת לחה.
8. מהדקים בשכבה אחידה לבסיס התבנית, שומרים בקירור.
הכנת העוגה:
9. ממסים שוקולד לבן עם חלב וחמאה, מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים את אבקת הפודינג וטורפים היטב.
10. בקערה גדולה טורפים היטב את הגבינות. מוסיפים את הגבינות לתערובת השוקולד הלבן.
11. בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצפת יציבה.
12. מקפלים בהדרגה את הקצפת לתערובת הגבינות.
13. מוסיפים לבלילה 3/4 מקרם הלימון ובעזרת שיפוד עץ מערבבים קלות. לא מטמיעים לחלוטין אלא יוצרים רק דוגמת שיש.
14. מניחים שקף אפייה בדופן הפנימית של תבנית האפייה. יוצקים פנימה את המלית ומיישרים את פניה.
מעטרים:
15. ממסים במיקרוגל את השוקולד הלבן עם קרם הלימון שנותר, מערבבים היטב לתערובת חלקה.
16. מחלצים את העוגה מהתבנית ומזלפים טפטופים של הקרם לימון בדפנות העוגה. מעטרים במקרונים וטיפות לקישוט.