שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים
לתבנית בגודל 22 * 22 ס"מ או לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
לעוגת לייקך:
5 ביצים "L" מס' 1 בטמפ' החדר
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
קורט מלח
1 כוס + 2 כפות
170 גרם קמח תופח
1 כפית אבקת אפייה
3 כפות שמן קנולה
לרוטב שוקולד:
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כפית דבש
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
לקציפת גבינה:
2/3 1 (400 מ"ל) שמנת מתוקה
3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
1/3 כוס + כף (80 גרם) סוכר
1 שקית (80 גרם) פודינג בטעם וניל לבן במיוחד
500 גרם גבינה לבנה 5%
לרוטב שוקולד חם:
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה
הכנת עוגת הלייקך:
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מקציפים ביצים, סוכר וקורט מלח כ 10- דקות עד לקבלת קצף בהיר ותפוח מאוד.
- מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה נפרדת ומערבבים
- מקפלים את תערובת הקמח לתוך הקצף בעזרת מרית, מוסיפים שמן ומערבבים בעדינות. מעבירים לתבנית משומנת בשוליים ומרופדת בנייר אפייה.
- אופים כ -40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים היטב פורסים את העוגה לרוחבה בסכין מסור ל 4- שכבות בגובה 1 ס"מ כל אחת, עוטפים שתי שכבות בניילון נצמד ושומרים במקפיא לעוגה אחרת.את קוטרה של אחת השכבות מקטינים ב 2- ס"מ.
הכנת רוטב השוקולד:
- מביאים לרתיחה חלב, שמנת ודבש בסיר.
- יוצקים על השוקולד ומערבבים לתערובת חלקה עוטפים בניילון נצמד ומצננים.
הכנת קציפת הגבינה:
- מקציפים שמנת, חלב וסוכר לקצפת רכה, מנמיכים את המהירות, מוסיפים פודינג וניל צרפתי וממשיכים להקציף כדקה נוספת.
- מעבירים את הגבינה לקערה גדולה, ומקפלים לתוכה בעדינות את הקצפת עד לקבלת קציפה חלקה ואחידה.
הרכבת העוגה:
- מניחים על תחתית התבנית שכבה של עוגת לייקך, מרטיבים ב – 1/2 מכמות רוטב השוקולד ויוצקים את יתרת קציפת הגבינה. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
הכנת הציפוי:
- מביאים לרתיחה שמנת מתוקה ויוצקים אותה על השוקולד, מערבבים בעזרת מרית לתערובת חלקה ללא בועות אוויר.
- מכסים בניילון נצמד ומניחים להצטנן מחוץ למקרר. הציפוי צריך להיות נוזלי, אם הוא התקשה בצינון, מחממים כמה שניות במיקרוגל ומערבבים היטב.
- מומלץ לפרוס את העוגה למנות, לחלק לצלחות וליצוק כף רוטב שוקולד על כל מנה. שומרים במקרר עד 4 ימים.
טיפ!
מומלץ להכין את קציפת הגבינה בסמוך להרכבת העוגה ולא מראש, כדי שתשמור על מרקם אחיד וחלק.
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים