שבועותעוגותמיקי שמו

עוגת גבינה פירורים

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

תבנית בקוטר 24 ס"מ

לבצק פריך:

170 גרם קמח לבן רב תכליתי
100 גרם חמאה (קרה) חתוכה לקוביות
20 גרם שקד מולבן טחון
60 גרם אבקת סוכר
2  גרם מלח
30 גרם ביצים (כחצי ביצה תלוי בגודלה)

לתערובת הגבינה:

750 גרם גבינה 5% או 9% שומן
1 כוס+ 2 כפות (240 גרם) סוכר
3 מיכלי (750 מ"ל) שמנת מתוקה
1 חבילה פודינג בטעם וניל צרפתי
1 כפית תמצית וניל

לקישוט:

אבקת סוכר פטנט

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

1. בקערה שמים קמח וחמאה. מפוררים את החמאה עם הקמח, ויוצרים מעין מרקם של חמאה חולית.
2. מוסיפים את אבקת השקדים ואבקת הסוכר וממשיכים לפורר את המרכיבים ביחד לתערובת חולית.
3. בקערה קטנה טורפים את הביצה עם המלח ויוצקים לתוך התערובת החולית.
4. לשים עד לקבלת בצק אחיד (לשים כמה שפחות). מכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
5. מחממים תנור ל-160 מעלות.
6.מרדדים מחצית מכמות הבצק לעלה בקוטר התבנית ובעובי של ½ ס"מ. אופים כ-15 דקות עד להזהבה.
7. את יתרת הבצק אופים במקביל בתבנית אפייה נוספת, מצננים וטוחנים במעבד מזון לפירורים.

הכנת תערובת הגבינה:

8. בקערה עם מטרפה ידנית מערבבים את הגבינה, סוכר ותמצית וניל.
9. מקציפים את השמנת מתוקה והפודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.

טיפ!
חשוב לא להקציף הרבה.
מקפלים את הקצפת לתערובת גבינה ויוצקים מעלה בצק פריך האפוי.
מפזרים את הפירורים הטחונים מעל לתערובת הגבינה.
מכניסים למקרר למשך 24 שעות.
בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים