שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ עם שוליים גבוהים
70 גרם חמאה מומסת
1 חבילה של עלי פילו, מופשרת לילה במקרר
למלית הגבינה:
4 ביצים בגודל L
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
200 גרם גבינת ריקוטה פרסקה 5%
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
1/4 כוס (50 גרם) סולת
1/3 כוס (50 גרם) פודינג בטעם וניל
לעיטור:
אבקת סוכר פטנט
אופן ההכנה
- מבשלים שמנת על הגז בקלחת בינונית. כשהיא חמה מוסיפים פנימה סולת וממשיכים לבשל תוך ערבוב עם מטרפה. לא נותנים לשמנת להגיע לרתיחה. מורידים מהאש ומצננים מעט.
- מחממים תנור ל 180 מעלות.
- מקציפים במיקסר ביצים וסוכר למשך 3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה.
- מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים לקערה את כל השאר החומרים למלית.
- מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- פורסים את עלי הפילו על השיש ומכסים מיד במגבת שלא יתייבשו.
- מברישים בנדיבות בעזרת מברשת את תבנית האפייה בחמאה מומסת.
- מורחים על עלה פילו אחד חמאה ומניחים בתבנית האפייה כך שהשוליים שלו מבצבצים החוצה.
- חוזרים על הפעולה עם עוד שלושה עלי פילו כשכל קוטר התבנית מכוסה בעלים.
- מעבירים את מלית הגבינה לתוך התבנית מעל עלי הפילו.
- מעבירים את כל קצוות עלי הפילו שמבצבצים מהתבנית החוצה כלפי פנים מעל העוגה.
- לוקחים עוד 3 – 2 עלי פילו ושוברים אותם מעל העלים שכבר מכסים בחלקם את התבנית, ומברישים בחמאה.
- אופים כ 50 – 45 דקות עד שעלי הפילו שחומים והעוגה בפנים יציבה.
- מקשטים באבקת סוכר ומגישים חם.
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים