לתחתית:
10 ביסקוויטים
60 גרם בייגלה
70 גרם חמאה
50 גרם סירופ קרמל בטעם מלוח
לקרם:
700 מ״ל שמנת מתוקה
250 גרם גבינה לבנה
250 גרם גבינת שמנת
3 כפות אבקת סוכר
80 גרם פודינג בטעם וניל
כפית תמצית וניל
50 גרם מלית קרם נוגט
לציפוי:
סירופ בטעם קרמל מלוח
לקישוט
זילוף קרם שנשאר
בייגלה מצופה
ריסוס זהב
לתחתית
1. טוחנים את המצרכים היבשים לאבקה. מוסיפים חמאה וסירופ ומערבבים לתערובת אחידה.
2. משטחים בתחתית רינג או תבנית קפיצית בקוטר 20.
3. מכניסים למקפיא.
לקרם
4. בקערת המיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת, אבקת סוכר, פודינג, גבינה לבנה גבינת שמנת ותמצית וניל עד לקבלת קרם יציב.
5. מחלקים את התערובת לשניים. חצי אחד משאירים לבן ולחצי השני מוסיפים קרם נוגט. מערבבים לאיחוד.
6. מעבירים את קרם הנוגט לתבנית עם התחתית שהתייצבה ומשטחים בעזרת פלטה. מוסיפים מעל את הקרם הלבן ומורחים לאחידות. דופקים את התבנית מעט כדי לשחרר בועות אוויר וכדי לקבל עוגה חלקה.
7. מכניסים למקפיא ל – 5 שעות לפחות.
8. מחלצים את העוגה בעזרת ברנר או מגבת טבולה במים חמים מסביב לרינג.
9. מעבירים סירופ קרמל מלוח לשקית זילוף וגוזרים חור קטן.
10. יוצרים טיפטופים מסביב לכל העוגה ומורחים לאחידות. מקשטים בזילוף קרם גבינה שנשאר ומקשטים בבייגלה.
שומרים במקפיא ומוציאים שעה לפני ההגשה.