2 רולדות כ-27-30 יחידות
לבצק:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/4 כוס (45 גרם) אבקת סוכר
3 חלמונים
1/2 2 + 3 כפות (380 גרם ) קמח לבן מנופה
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
200 גרם שמנת חמוצה
למרנג:
3 חלבונים
3/4 כוס (155 גרם) סוכר
1 חבילה( 80 גרם) פודינג לבן בטעם וניל
לפידור:
אבקת סוכר פטנט
1.שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה חמאה, אבקת סוכר, קמח, אבקת אפייה ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים חלמונים ושמנת חמוצה ומעבדים על לקבלת בצק אחיד ודביק.
2.עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה וחצי.
למרנג:
3. מקציפים במיקסר חלבונים ושמתחיל להיווצר קצף לבנבן, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים עד לקבלת מרנג יציב. מוסיפין את הפודינג וניל ומקציפים רק עד לאיחוד.
4. מחממים תנור ל-175 מעלות סטטי.
5.מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל חלק בין 2 ניירות אפייה מקומחות לעובי לא עבה מדי ולא דק מדי.
6.מורחים מעל את המרנג בשכבה אחידה ועכשיו יש 2 אפשרויות לעיצוב:
-הראשונה: לחתוך את הבצק לרצועות ארוכות לגלגל כל רצועה בנפרד לשושנה.
-השנייה: לגלג לרולדה, להעביר למקפיא לחצי שעה- שעה ולאחר מכן לפרוס לשושנים. (שלב המקפיא אינו חובה ואפשר לפרוס ישר)
7. מסדרים את השושנים במרווחים בתבנית עם נייר אפייה ואופים כ-15-25 דק/ עד להזהבה.
8.מקררים היטב ומפדרים מעל אבקת סוכר.
מתכון, צילום ועריכה: לין טלקר.