כמות: 30 יחידות:
250 גרם ביסקוויטים
100 גרם חמאה
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
4 כפות סוכר
קורט מלח
100 גרם אגוזי ברס לגילגול
למילוי קרמל:
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
50 גרם סוכר חום כהה (רבע כוס)
40 גרם חמאה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
80 מ״ל שמנת מתוקה
*למי שרוצה לוותר על הכנת הקרמל – אפשר להשתמש בממרח קרמל או ריבת חלב
לציפוי :
100 גרם שוקולד חלב מומס
לעוגיות השוקולד:
1.טוחנים את הביסקוויטים לפירורים דקים.
2.מניחים בסיר את כל שאר המצרכים ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב תמידי עד שהשוקולד נמס לגמרי ומתקבלת תערובת חלקה.
3.מוסיפים את התערובת לפירורי הביסקוויטים ומערבבים לאיחוד. מכניסים למקרר לשעה להתייצבות.
להכנת המילוי:
4.מניחים בסיר את כל המצרכים מלבד השמנת.
5.מבשלים כ-2 דקות להמסת החמאה ומוסיפים את השמנת. מערבבים עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה.
6.מקררים לגמרי ומעבירים לשקית זילוף.
הרכבה:
7.מוציאים מהמקרר את בלילת השוקולד שהתייצבה ומגלגלים לכדורים.
8.טובלים כל כדור באגוזים ויוצרים גומה במרכז.
9.ממלאים את הגומה בקרמל וסוגרים עם שוקולד חלב מומס.
10.מעבירים למקרר ל – 10 דקות.
בתיאבון!
שומרים בקופסא סגורה במקרר עד שבוע או במקפיא עד חודש.