לעוגיות:
½ 2 כוסות (350 גרם) קמח לבן מנופה
1 כפית סודה לשתייה
½ כפית מלח
200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר חום
½ כוס סוכר לבן
1 ביצה
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
1 ממרח בטעם שוקולד
½ כוס שוקולד צ'יפס מריר מעולה 48%
½ כוס נטיפים בטעם שוקולד לבן
1. מקפיאים תלוליות של מלית השוקולד.
מכינים את תערובת העוגיות:
2. מערבבים בקערה קמח, סודה לשתייה ומלח.
מכניסים לקערת המיקסר חמאה וסוכר לבן. עם וו גיטרה מערבבים 2-3 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
3. מוסיפים ביצה, חלמון ותמצית וניל ומערבבים לאיחוד.
מוסיפים בעדינות את תערובת הקמח ומערבבים בקצרה רק עד שמתאחד. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים בקצרה.
מכסים בניילון, מכניסים למקרר ל-4 שעות, או למשך הלילה.
4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
5. מוציאים מהמקרר. לוקחים כדור קטן של מלית השוקולד הקפואה. מהתערובת הבהירה יוצרים כדורים בכמות של כ-2 כפות מהתערובת.
6. לוקחים כדור מהתערובת הבהירה ויוצרים גומה באמצעו. מכניסים לגומה את כדור התערובת הכהה וסוגרים. מגלגלים בין הידיים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים של כ-7 ס"מ בין העוגיות – הן משתטחות באפייה.
7. אופים 10-12 דקות.