1. ממיסים שוקולד וחמאה על בן מארי עד שנמס לגמרי. מסירים את הקערה מהסיר ומניחים על משטח העבודה.
2. מוסיפים סוכר ותמצית וניל ומערבבים. מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבבים אחרי כל הוספה.
3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח ומוסיפים תוך כדי בחישה לתערובת השוקולד. מוסיפים את פתיתי השוקולד ובוחשים היטב. מכסים את הקערה ושומרים במקרר כשעתיים.
4. יוצרים כדורים קטנים ומצפים באבקת סוכר.
5. מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה.
6. אופים 10 דקות בלבד בתנור מחומם מראש ל-190 מעלות.
7. מוציאים למרות שהעוגיות עדיין רכות. הן יתקשו בצינון. שומרים בקופסה אטומה.