200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
350 גרם קמח לבן מנופה
100 גרם סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
10 גרם סוכר וניל
קורט מלח
1 ביצה
1 חלמון
למילוי:
מלית תות שדה
לציפוי:
אבקת סוכר
1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, סוכר, אבקת אפייה, סוכר וניל, חמאה ומלח עד שמתקבלת תערובת פירורית.
2.מוסיפים ביצה וחלמון וממשיכים לעבד רק עד שמתקבל גוש בצק. (זהירות מעיבוד יתר!)
3. מוציאים את הבצק מהקערה, משטחים, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לחצי שעה.
4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לעובי של כ-1/2 ס״מ.
קורצים צורות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. במחצית מהעוגיות קורצים עיגול קטן באמצע
מכניסים לתנור ואופים כ-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט.
6. מניחים לצינון, ואחרי שהעוגיות מתקררות, זורים אבקת סוכר מעל העוגיות עם החור,
7. לוקחים עוגייה שלמה ומורחים עליה מלית תות, סוגרים עם עוגייה מחוררת.
שומרים בטמפרטורת החדר בכלי אטום.