3 חלבונים מביצים גדולות
⅓ כוס (70 גרם) סוכר
קורט מלח לימון
2 כוסות פחות 2 כפות (180 גרם) שקד מולבן טחון
1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
25 גרם חמאה מומסת (אבל לא חמה מידי- הכוונה שהצבע שלה עדין לבן ולא נוזלית כמו שמן)
למילוי:
קרם נוגט למילוי ואפיה
1. מחממים תנור לחום 170 מעלות
2. מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה במשך דקה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וקורט מלח הלימון וממשיכים להקציף עוד 2 דקות.
3. מנפים יחד אבקת סוכר ואבקת שקדים. מקפלים אותם לתערובת (התערובת נופלת במקצת וזה בסדר גמור) ולבסוף מקפלים את החמאה המומסת עד קבלת תערובת אחידה.
4. על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה מזלפים מן התערובת עוגיות בקוטר 3 ס"מ באופן זהה ובמרווח שווה של 2 ס"מ אחת מן השנייה. חובטים קלות את התבנית כדי לשטח את העוגיות ואופים כ- 10 דקות עד להזהבה.
5. מצננים את העוגיות, הופכים 1/2 מכמות העוגיות ומזלפים עם צנתר חלק (קוטר 1 ס"מ) ב- ממרח נוגט אגוזים, וסוגרים את העוגיות עם העוגיות הנותרות.
6. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 10 ימים.
גיוון:
7. ניתן לפזר מעט אגוזים קצוצים על העוגיות בטרם הכנסתן לאפייה ואז מתקבלת עוגייה עם טוויסט מעניין.
ניתן להחליף את ממרח נוגט האגוזים במלית שוקולד / מלית חלבה או כל דבר שמתחשק לכם.
טיפ!
רצוי לא להכין עוגיות גדולות מידי, אלא להשתמש עבור כל עוגייה ועוגייה בכפית שטוחה מן התערובת.