170 גרם קמח לבן מנופה
100 גרם חמאה (קרה) חתוכה לקוביות
20 גרם שקד מולבן טחון
60 גרם אבקת סוכר
2 גרם מלח
30 גרם ביצים (כחצי ביצה תלוי בגודלה)
חומרים לרויאל אייסינג:
1 חלבון
3 כוסות (250-300 גרם) אבקת סוכר מנופה
צבע מאכל ירוק/ אדום/ כחול/ צהוב m
1. בקערה שמים קמח וחמאה. מפוררים את החמאה עם הקמח, ויוצרים מעין מרקם של חמאה חולית.
2. מוסיפים את אבקת השקדים ואבקת הסוכר וממשיכים לפורר את המרכיבים ביחד לתערובת חולית.
3. בקערה קטנה טורפים את הביצה עם המלח ויוצקים לתוך התערובת החולית.
4.לשים עד לקבלת בצק אחיד (לשים כמה שפחות). מכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
5. מוציאים את הבצק מהמקרר כרבע שעה לפני שמתחילים לרדד אותו.
6. מפזרים קמח על משטח העבודה, בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעובי של כ-4 מ"מ וקורצים אותיות. מעבירים את האותיות לתבנית מכוסה בנייר אפייה.
7. בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות אופים כ-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט.
8. מצננים ומקשטים את העוגיות ברויאל אייסינג.
אופן הכנה לאייסינג:
1. בקערה מקציפים יחד את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד.
2. במידה והמרקם נוזלי מדי יש להוסיף אבקת סוכר. במידה והמרקם סמיך מדי יש להוסיף מעט חלבון.
3. מחלקים את הרויאל אייסינג לכלים נפרדים לפי מספר הצבעים.
4. מוסיפים צבע מאכל לכל קערה ומערבבים עד לקבלת הצבע הרצוי.
5. מעבירים את הרויאל אייסינג לשקית זילוף קטנה עם צנטר עגול שמתאים לזילוף עדין. (במידה ואין לכם צנטר ניתן לגזור חור קטן בפינת שקית הזילוף)
6. מזלפים פס דק שיוצר מסגרת סביב השטח אותו רוצים לקשט. מחכים מעט שיתייבש.
7. מזלפים את יתר הרויאל אייסינג בשטח הריק בעוגייה.
טיפ!
יש לשמור את הרויאל אייסינג בכלי סגור היטב. אחרת הוא עשוי להתייבש.