ל25 עוגיות
200 גרם שוקולד מריר 50%
70 גרם חמאה
2 ביצים L
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
180 גרם קמח לבן מנופה (1/2 1 כוסות + כף)
25 גרם קקאו (1/4 כוס)
1 כפית אבקת אפייה
לציפוי:
סוכר
אבקת סוכר
1. בקערה שמים שוקולד וחמאה וממיסים במיקרו בפולסים של 30 שניות עד להמסה מלאה.
2. מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השוקולד ומקציפים לאיחוד.
3. מוסיפים קמח, קקאו ואבקת אפייה ומערבבים עד לאיחוד. (במידה והבצק יוצא דביק יש להכניס למקרר עד להתייצבות)
4. מחממים תנור ל-180 מעלות סטטי.
5. לוקחים 2 קערות קטנות – באחת שמים סוכר ובשנייה אבקת סוכר ומחלקים את הבצק לכדורים. (אני עשיתי כל כדור 25 גרם), מגלגלים בסוכר ואז באבקת סוכר ומניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים כ-8 דק בלבד!
6. העוגיות יוצאות רכות ולאחר מכן מתייצבות בחוץ.
הערות:
תרחישים שיכולים לקרות במהלך ההכנה והם בסדר!
– המסתם את השוקולד עם החמאה והתערובת יצאה סמיכה ולא נוזלית – תקין.
– התערובת יצאה דביקה מידי – להכניס למקרר ל-20 דק. (היא לא צריכה להיות קשה).
– השתמשתם בביצים קטנות / התערובת מרגישה לכם מעט יבשה? יש להוסיף 1-3 כפות מים.
– האפייה כאן היא מאוד קצרה וזה מה שמעניק לעוגייה מרקם ממש רך מבפנים.