תערובת כדורים בטעם שוקולד
4 חלבונים
300 גרם (2\1 1 כוס) סוכר
1 כפית קורנפלור
סוכריות צבעוניות לקישוט
מיני מיני עדשים
ממרח בטעם שוקולד לדברי מאפה
1. מכינים את תערובת כדורי השוקולד.
2. מרדדים את התערובת על גבי נייר אפיה לעובי של כ-1 ס"מ ומכניסים למקרר להתייצבות.
3. קורצים עיגולים מהתערובת ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
מכינים מרנג:
4. מערבבים בקערת מיקסר עם בלון הקצפה חלבונים וסוכר.
5.מניחים את הקערה מעל סיר שבתוכו מים רותחים ומחממים מעל להבה בינונית כ-10 דקות תוך ערבוב מפעם לפעם עד שהתערובת חמימה ורוב הסוכר נמס.
6. מורידים מהאש ומעבירים את הקערה למיקסר.
7. מקציפים במהירות בינונית כדקה. מפסיקים את פעולת המיקסר, מוסיפים קורנפלור וממשיכים להקציף במהירות גבוהה 9 דקות נוספות.
8. מעבירים לשקית זילוף, מזלפים נשיקות על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מכניסים לתנור ואופים בטורבו בחום של 60-70 מעלות כ-6 שעות.
מרכיבים את המנה:
9. קורצים עיגולים בקוטר גדול במעט מבסיס הנשיקות מתערובת השוקולד.
10. מורחים את דפנות העיגול בממרח שוקולד ומגלגלים בסוכריות.
11. מניחים על צלחת ומורחים את העיגול מלמעלה בעוד ממרח שוקולד ומצמידים אליו נשיקה.
12. מדביקים סוכריות עדשים עם מעט ממרח שוקולד על המרנג.