לעוגיות:
250 גרם חמאה רכה
100 גרם (1 כוס פחות 1 כף) אבקת סוכר (מנופה)
1 כפית תמצית בטעם וניל
קורט מלח
2 יחידות חלמונים
300 גרם (2 כוסות+1 כף) קמח תופח
100 גרם אגוז לוז מסוכר
לממרח קרמל מלוח:
670 גרם (1/2 3 כוסות סוכר)
67 גרם (1/3 כוס) סירופ גלוקוזה
1 מקל וניל
500 גרם (2 מיכלים) שמנת מתוקה
170 גרם (1 כוס חלב פחות 2 כפות) חלב
85 גר' חמאה
10 גרם (1 כף שטוחה) מלח ים
הכנת העוגיות:
1. מערבלים חמאה רכה ואבקת סוכר לתערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים חלמונים ומלח, מערבלים דקה. מוסיפים קמח וכפית תמצית וניל.
2. מחממים תנור לחום 180 מעלות.
3. את התערובת מזלפים על מגש מרופד בנייר אפייה עם צנתר חלק.
4. טובלים אצבע במים ויוצרים גומה במרכז כל עוגייה.
5. מפזרים מעט אגוזי לוז קצוצים ?
6. אופים את העוגיות למשך 14 דקות
הכנת ממרח קרמל מלוח:
7. ממיסים סוכר וגלוקוזה יחד עם מקל הווניל.
8. מרתיחים שמנת וחלב.
9. "עוצרים" את בישול הקרמל על ידי הוספת החמאה לסיר ומוסיפים את השמנת, החלב והמלח.
מביאים לרתיחה שנייה וממשיכים לבשל 5 ד' נוספות (עד 121 מעלות)
מעבירים לצנצנת והופכים לקבלת וואקום.
הרכבה:
10. מזלפים לתוך השקעים של העוגיות את ממרח הקרמל המלוח