100 גרם סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
300 גרם קמח עוגות ועוגיות
1 ביצה קרה
1 כפית תמצית וניל
גרידת לימון (אפשרי)
לציפוי:
שוקולד צ'יפס מריר 48%
1. במעבד מזון שמים קוביות חמאה, סוכר וקמח ומפעילים עד שמתקבלת מסה חולית.
2. מוסיפים את הביצה, תמצית הוניל וגרידת הלימון ובמספר פולסים מטמיעים את הנוזלים עד שמתקבלים פירורים גסים. יש להזהר מערבוב יתר.
3. שופכים את הפירורים למשטח עבודה ואוספים אותם לגוש. משטחים לצורת פיתה, מכסים בנילון ושומרים במקרר שעה לפחות.
4. את הבצק מרדדים לעובי של 3-4 מ"מ וקורצים עוגיות בצורה הרצויה.
5. מעבירים את העוגיות לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 9-10 דקות או רק עד שמתחילות להזהיב. מצננים לגמרי.
6. ממיסים את השוקולד במיקרו בפולסים של 30 שניות עד שנמס. אחרי כל 30 שניות מערבבים מעט.
7. טובלים מחצית מכל עוגיה בשוקולד המומס ומניחים על מגש המכוסה בנייר אפייה או נייר שעווה. מצננים במקרר כחמש דקות ומגישים.