100 גרם סוכר
100 גרם סוכר חום
100 גרם חמאה רכה
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
50 גרם אבקת קקאו
200 גרם קמח לבן מנופה
1/4 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס, או מטבעות
סירופ בטעם קרמל מלוח
1.מחממים תנור ל-170מעלות.
2. מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הסוכר הלבן, הסוכר החום והחמאה במשך כ-2-3 דקות.
3.מוסיפים את הביצים ותמצית הוניל וממשיכים לערבב. מוסיפים את החומרים היבשים: קקאו, קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה, ומערבבים בקצרה עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מעבירים את הבצק להתייצבות במקרר, כחצי שעה.
5. מכינים את העוגיות: לוקחים חתיכה מהבצק (במשקל 50 גרם) ומכדררים לכדור. יוצרים גומה באמצע ומכניסים לתוכה שוקולד לבן. סוגרים ומכדררים לכדור.
6.מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ולוחצים מעט.
7.אופים 10-12 דקות. זהירות לא לייבש – העוגיות רכות כשהן יוצאות מהתנור ומתייצבות בקירור.
8.מוציאים את העוגיות מהקירור ויוצקים מעל סירופ בטעם קרמל מלוח.