שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים
(תבנית קוטר 22 או 24)
200 גרם חמאה רכה
½ כוס סוכר לבן
½ כוס סוכר חום
1 ביצה
1 כף סירופ מייפל 100% אמיתי
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית רום
½ 2 כוסות קמח לבן מנופה
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית מלח
½ כוס שוקולד צ'יפס מריר מעולה 66%
½ כוס סוכריות קונפטי
¼ כוס אגוזי לוז מסוכרים- ברס
לקרם:
120 גרם שוקולד צ'יפס מריר מעולה 66%
250 מל׳ שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- במיקסר עם וו גיטרה (או ידנית) מרבבים סוכר לבן וסוכר חום עם הביצה, מייפל, תמצית וניל ותמצית רום עד שהסוכר נמס בתערובת ומתקבלת תערובת בהירה ואחידה.
- מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה והמלח וממשיכים בערבוב עד קבלת בצק דביק. מוסיפים את התוספות- שוקולד צ'יפס, סוכריות, אגוזי לוז מסוכרים ומערבלים מעט עד שהתערובת מתאחדת.
- משטחים את הבצק ברינג קוטר 22 או 24 משומן, מהדקים היטב, מוסיפים מעל מעט שוקולד צ'יפס וסוכריות ומהדקים אותם לבצק.
- אופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות, כ-30 דקות עד שהעוגייה שחומה ויפה ומעט רכה במרכז.
- מוציאים ונתונים לעוגייה להתקרר לגמרי לפני שמחלצים מהתבנית.
- ממיסים במיקרו את השוקולד צ'יפס בפולסים של 30 שניות עד להמסה מלאה.
- במיקסר מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה.
- מקפלים את הקצפת לשוקולד ב-3 פעמים ובמהירות.
- מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנטר משונן (m1) ומזלפים בתנועות סיבוביות.
- מקשטים מעל בסוכריות ומגישים.
ניתן לשמור בקופסא אטומה במקרר עד 5 ימים.
אוכלים את העוגייה בטמפרטורת החדר.
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים