לבצק המקדים:
1 כפית שטוחה (5 גרם) שמרים יבשים בוואקום
½ כוס (120 מ"ל) מים
1 כוס (140 גרם) קמח לחם
לבצק:
½3 + 1 כף (500 גרם) קמח לחם
3 יחידות ביצים מידה "L"
1/3 כוס (70 גרם) סוכר
100 גרם חמאה מומסת
1 כפית שטוחה מלח
לטיגון:
שמן קנולה
לציפוי:
אבקת סוכר פטנט
הכנת הבצק המקדים:
1. שמים שמרים בקערה וממיסים במים הקרים, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
2. מכסים בניילון נצמד ומניחים לשעה מחוץ למקרר.
הכנת הבצק והתפחה:
3. מערבלים במיקסר עם וו לישה את הבצק הראשוני עם הקמח, הביצים, סוכר, מלח וחמאה מומסת למשך 8 דקות במהירות איטית- בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
4. משמנים קערה נקייה, מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים משך 45-60 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו ב- 50%.
5. מעצבים ומתפיחים שוב
6. מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ ובמרכזם הפנימי עיגול נוסף בקוטר 1/2 2 ס"מ.
7. מסדרים את הטבעות על גבי מגשים מכוסים במגבת מעט לחה ומתפיחים למשך 45 דקות נוספות.
טיגון וציפוי:
8. מחממים בסיר עמוק את השמן לטמפרטורה של 170 מעלות ומטגנים בכל פעם 3-4 יחידות למשך 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה, מעבירים לנייר סופג.
9. מפזרים מעל סוכר או אבקת סוכר ומגישים.
הטיפ של מיקי!
אפשר לצפות גם בסוכר וקינמון: מערבבים 400 גרם סוכר לבן עם 2 כפות קינמון טחון, מגלגלים את הספינג בתוך תערובת הסוכר ומגישים.