לבצק:
500 גרם קמח לבן מנופה
8 גרם שמרים יבשים
1/2 (100גרם) סוכר
2 ביצים L
190 מ"ל חלב קר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
למילוי:
80 גרם חמאה רכה
170 גרם סוכר חום כהה / דמררה
2 כפות קינמון
הכנת הקרם:
45 גרם חמאה רכה
60 גרם אבקת סוכר
110 גרם גבינת שמנת
1/2 כפית תמצית וניל טהור
*שמנת מתוקה למזיגה מעל הסינבון
הכנת הבצק:
1.שמים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר ומערבלים. מוסיפים חלב, ביצים ומערבבים על מהירות נמוכה. לאחר שהבצק התאחד עם המרכיבים מוסיפים את החמאה ולשים 12-14 דקות עד פתיחת רשת הגלוטן. (חשוב מאוד לבדוק- יוצא בצק רק ומעט דביק).
2.מעבירים לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה של לילה במקרר. (אפשר גם להתפיח בחוץ כשעה עד הכפלת הנפח ולעבוד ישר עם הבצק).
3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים. כל חלק מרדדים למלבן (לא דק מדי, להשאיר עובי).
4.מורחים חמאה בשכבה אחידה, מערבבים סוכר וקינמון, מפזרים ומשטחים על פני הבצק.
5.מגלגלים לרולדה, פורסים לעיגולים ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
6.מתפיחים כ-30 דקות עד הכפלת הנפח.
7.מחממים תנור ל-180 מעלות.
8. מוזגים מעט שמנת מתוקה מעל כל סינבון ולאחר מכן מכניסים לאפייה ל-25-30 דקות עד השחמה.
הכנת הקרם:
9.מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת מרקם אחיד.
10.לאחר שהסינבונים מעט התקררו, מורחים מעל כל סינבון את קרם השמנת.
זמן הכנה (לא כולל התפחות) שעה וחצי. מתכון, צילום ועריכה: לין טלקר