ל-25 יחידות- 70 גרם כל אחת.
לבצק סופגניות:
½3 כוסות (500 גרם) קמח לחם
4 כוסות (500 גרם ) קמח מלא
½ כוס (100 גרם) סוכר
1 כפית מלח
½1 כוסות (360 מ"ל) מים
3 ביצים "XL"
1 כף פודינג בטעם וניל צרפתי
כפית תמצית וניל
¼ כוס (60 מ"ל) שמן
2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים
לבצק פריך שוקולד (שמעל הסופגניה):
150 גרם חמאה
1 כוס (200 גרם) סוכר דמררה
1 כוס +2 כפות (160 גרם) קמח לבן רב תכליתי
½3 כפות (35 גרם) קקאו דל שומן 10%-12%
למילוי:
ממרח בטעם שוקולד לאפייה
לקישוט (לא חובה):
אבקת סוכר חום
הכנת הסופגנייה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים במהירות איטית-בינונית את הקמחים, שמרים, סוכר, מים, ביצים, שמן, תמצית וניל, ופודינג בטעם וניל צרפתי במשך 10 דקות.
2. מוסיפים מלח ולשים כ-2 דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
3. יוצרים כדור מהבצק ומניחים בקערה מקומחת. מכסים במגבת דקה ומניחים להתפחה למשך כ – 45 דקות עד להכפלת הנפח.
4. מחממים תנור ל – 180 מעלות. על גבי משטח עבודה מקומח, מחלקים את הבצק ל – 25 כדורים.
הכנת בצק שוקולד:
5. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים יחדיו במהירות איטית עד שמתקבל בצק אחיד.
6. מרדדים את הבצק בין שתי ניירות אפיה, מקפיאים כ- 15 דקות וקורצים בקוטר הסופגניה התפוחה.
7. מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים כ-15 דקות עד להזהבה קלה. מצננים.
8. ממלאים את הסופגניה במילוי השוקולד, בוזקים אבקת סוכר חום ומגישים.