ל – 25 יחידות – 70 גרם כל אחת.
לבצק:
1 ק"ג קמח שמרים
½ כוס (100 גרם) סוכר
1 כפית מלח
½1 כוסות (360 מ"ל) מים
3 ביצים "L"
75 גרם חמאה רכה
1 כף (10 מ"ל) ברנדי
1 כפית תמצית וניל
גרידה מ-¼ לימון
½ שקית (40 גרם) פודינג בטעם וניל צרפתי
תרסיס עם שמן קנולה
שמן לטיגון
למילוי:
ריבה או מלית לבחירתכם
לציפוי:
אבקת סוכר פטנט
1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח שמרים, פודינג בטעם וניל צרפתי, סוכר, מים, ביצים, חמאה, תמצית וניל וגרידת לימון, במשך 10 דק' במהירות איטית- בינונית.
2. מוסיפים את המלח והברנדי ולשים כ- 2-4 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
3. יוצרים כדור מהבצק. מניחים בקערה מקומחת, מכסים במגבת דקה ומניחים להתפחה למשך כ – 45 דקות.
4. על גבי משטח עבודה מקומח, מחלקים את הבצק ל – 25 כדורים.
5. משמנים תבנית אפייה בתרסיס עם שמן קנולה ומניחים את כדורי הבצק. מכסים במגבתו מניחים להתפחה שנייה עד להכפלת הנפח (45-60 דקות).
6. בסיר עם שמן, מטגנים את הסופגניות כ – 3 דקות מכל צד. מניחים על נייר סופג ומצננים.
7. בוזקים אבקת סוכר על הסופגניות. בעזרת שק זילוף וצנטר ממלאים את הסופגניה בריבה האהובה עליכם ומגישים.